Sådan flytter du salget med ekspresfart: Velkommen i salgstoget

Vi kan godt lide at bruge lignelser hos Sals Diversity Lab. Det får nogle ofte lidt luftige begreber ned på jorden og før du rejser ud på en traditionel togtur, er der en række overvejelser, du måske har været igennem. Det kan for eksempel være:

  • Hvilke stationer standser vi ved?
  • Hvad kommer jeg til at opleve undervejs på rejsen?
  • Mon der sker noget nyt på denne tur, selv om jeg har kørt præcis samme rute flere gange før?

Forestil dig nu, at salg og salgstræning var et tog – og at du lod os være lokofører. Kørte vi dig afsted i et klassisk, ”normalt” salgstog, kunne du nøjes med at tænke over de samme spørgsmål vedrørende rejsen som for få sekunder siden. Men det gør vi ikke.

I vores salgstog kan du straks udvide dine liste af overvejelser med bl.a. disse tanker:

Hvilke retninger lægger vi nye skinner ud i – så vi også kan køre derhen?

Hvilke nye uopdagede egne inden for salg besøger vi på rejsen?

Hvad lærer jeg på de (nye) stationer, toget standser ved?

Hvad vil jeg opleve på rejsen, som ændrer mit syn på, hvad salg også er – og kan?

Hvordan har hele min salgsverden forandret sig, når turen er færdig?

… ”og hvornår overtager jeg selv rollen som lokofører i salgstoget?”

Hos Sales Diversity Lab er psykologi altid en vigtig del af vores tilgang til salg og kommunikation. Det viser nemlig sig, at vi ‘ridser’ tankebaner i hjernen, når vi fx har løst en bestemt type opgave på samme måde blot ganske få gange. Resultat:

 

Tanker bliver nemt til vanetænkning

Vi kan nærmest gå på automatpilot og smække benene op, når vi møder opgaven igen, fordi tankerne stort set af sig selv triller ned ad sporet og fører os i mål. Det sparer energi og frigør ressourcer. Men bagsiden af medaljen er, at ‘sporet fanger’.

Tanke bliver til handling, som bliver til vane. Og godt nok fører sporet os automatisk i mål – men det er det samme mål. Hver. Eneste. Gang.

Og indrømmet: Når du sætter dig på toget i København og kører mod stationen i Odense, er det klart en fordel, at du kan regne med at nå samme sted hen hver gang. Men når vi taler salg, salgstræning, nye markeder, flere perspektiver og muligheder, er det frustrerende.

Dine handlinger er altid styret og begrænset af din tænkning (herunder dine vaner). Til gengæld betyder det også, at nye tanker giver dig nye handlingsmuligheder. Derfor skal vi have sprængt de begrænsende salgsvaner – alle de slidte, nedkørte spor – i stykker. I stedet skal vi lægge friske, frisættende skinner ud i stedet.

Er du overhovedet klar til at tage med?

Før du stiger på, skal du lige sikre dig, at billetten kommer til at tage dig derhen, hvor du gerne vil være. For der er ingen grund til at sætte sig til rette, hvis ikke du er parat til at ændre dit mindset og dermed få glæde af rejsen. Bare for at få det helt på det rene.

Vi skal bryde hjernens vanetyranni og flytte dit salg og din salgstræning til helt nye egne. Som first movers – lang tid før dine konkurrenter fatter, hvad der sker. Så indløs billet til det utraditionelle vanebrydende salgstog nu: Tag uforpligtende kontakt til os, og opdag nye perspektiver på salg

Ja, jeg vil gerne med på salgstoget