Intern kommunikation styrker salg og fælles forståelse

Arla er en af Danmarks største virksomheder og beskæftiger over 20.000 medarbejdere fordelt på mere end ti lande. Og med årlig en omsætning på over 10 mia. euro er det ikke underligt, at der skal løbes stærkt i alle afdelinger hos mejerigiganten.

Udfordringen

Arla har flere divisioner, der koncentrerer sig om forskellige markeder. Og i divisionerne er der afdelinger der i princippet beskæftiger sig med det samme, nemlig salg af Arlas brand og produkter til forbrugere såvel som erhvervskunder. Men ofte kan forskellen mellem to afdelinger i samme organisation være milevid, og derfor var udfordringen, at nedbryde siloer på tværs, herunder at lære hinandens ”sprog” og handlemønstre bedre at kende – for i sidste ende at både optimere salget og kommunikationen både internt og eksternt.

Løsningen

Hos Arla blev projektet undfanget med intern kommunikation som omdrejningspunkt, og et ønske om at bruge salgs-kommunikation til at nå nye højder. Nye perspektiver giver nye handlemuligheder. Dermed var kimen til bedre samarbejde, mere smidig kommunikation og langt mere effektive arbejdsgange lagt.

Forløbet bestod af salgsmetoder, psykologi og kommunikation i én skøn forening. Med udgangspunkt i forståelse for egen adfærd, og ikke mindst hvordan den adskiller sig fra andres kunne salgs- og kommunikationsmetoderne tages i brug, i arbejdet på at øge effektiviteten af den interne såvel som eksterne kommunikation.

Gratis e-bog
De seks tilgange til salg

Download vores populære e-bog, der taler ind i de seks tilgange til salg og klæder dig godt på til dit næste salg.

Skrevet af
Nicolai Jaques Sørensen
Direktør, Sales Diversity Lab
Book et uforpligtende møde

Skriv til os herunder – så kontakter vi dig

"*" indikerer påkrævede felter