Bedre kundedialoger med et nyt kommunikationsværktøj

I den danske salgsorganisation har arbejdet med at optimere detailhandlens succes med salg af mælkeprodukter længe været omdrejningspunktet.

I et job som konsulent, der primært udføres selvstændigt og individuelt i alle afkroge af det danske land, er det vigtigt fortsat at arbejde med udvikling. Via mange løbende samtaler i dagligdagen mellem kolleger og managers, var der dog mulighed for at højne sparring på tværs af kolleger – med udgangspunkt i konkrete kundesager – og dermed lære endnu mere af hinanden og udvikle sig selv. Her blev metoden Debriefing løsningen for den eksterne salgsstyrke ved Arla Foods.

Udfordringen

Med en førerposition på markedet og historisk stort fokus på udvikling af relationerne, måden at levere værdi og den enkelte medarbejders kompetencer, kan det være svært at pege på det der skal til for at komme til ”næste niveau”.

”Efter en indledende dialog med Sales Diversity Lab, kunne jeg se noget potentiale i metoden debriefing, både på manager og på konsulentniveau. Evnen til at debriefe – eller feedbacke sig selv – virkede som det rigtige.”

– Jacob Rahbek Nielsen, National Field Senior Sales Manager, ARLA

Løsningen

Sales Diversity Lab gennemførte et kort kursus for de tre managers, der både skulle vurdere metoden Deberiefing i relation til at skabe dybere refleksioner over dagligdagens praksis – vel at mærke med ledere på distancen.

Træningen kredsede om spørgsmålet: Hvordan giver jeg egentlig kvalificeret feedback, uden overhovedet at have deltaget i besøget?

Meget hurtigt viste det sig at metoden kunne skabe den ønskede refleksion, og at det lod sig omsætte til konkrete handlinger til gavn for kunden, konsulenten og lederen.

Efter metoden, og Sales Diversity Lab, var godkendt at lederne blev der gennemført tilsvarende kurser i de tre konsulentteams med hvert sit geografiske fokusområde.

Oplevelsen af metoden debrinfing har været, at ”det har sat en masse tanker i gang, og det er lykkedes fint med at implementere. Jeg oplever, at læringen er ”sevet ind” når teknikkerne bruges UDEN den enkelte er bevidst om det. Og det har jeg oplevet her.” udtaler Jacob Rahbek Nielsen, National Field Senior Sales Manager, ARLA.

Resultatet

”Jeg kan se en udvikling i evnen til at kommunikere klart – og ikke mindst evnen til at reflektere. Metoden kan man vel kalde en slags ”selv-feedback”. Det er noget man aldrig bliver færdig med – og særligt ikke når man kører rundt som konsulent og dermed er meget alene uden mulighed for sparring.” fortæller Jacob Rahbek Nielsen, National Field Senior Sales Manager, ARLA Foods

Han fortsætter: ”Nicolai har en særlig evne til, lynhurtigt, at komme ind under huden på det publikum han præsenterer for. Jeg er særligt vild med hans direkte stil – og hvor han er meget opmærksom på at få alle inddraget i læring og debat. Jeg kan klart anbefale alle at tage en snak med Sales Diversity Lab og Nicolai”

Vil du høre mere om hvordan du kan opnå lignende resultater, så kontakt os nedenfor.

Gratis e-bog
De seks tilgange til salg

Download vores populære e-bog, der taler ind i de seks tilgange til salg og klæder dig godt på til dit næste salg.

Skrevet af
Nicolai Jaques Sørensen
Direktør, Sales Diversity Lab
Book et uforpligtende møde

Skriv til os herunder – så kontakter vi dig

"*" indikerer påkrævede felter