Service er ikke en afdeling - det er et mindset

Vi kender alle til, hvordan vi skal håndterer vores kunder når de kontakter os, men at have et servicemindset er mere end en sublim kundeservice.

At have et servicemindset, handler også om hvordan man internt samarbejder og hjælper hinanden. Det handler om, hvordan vi i hverdagen via et servicemindset kan skabe færre fejl, mindre internt bøvl og ikke mindst hvordan arbejdsglæden også stiger.

Gennem mere end 20 år har service været omdrejningspunktet for Dan’s fokus, og gennem egne erfaringer og talrige drøftelser i vidt forskellige organisationer, er der en ting der går igen for succesfulde afdelinger og virksomheder. Dem der har et servicemindset vinder.

Gevinsterne ved at have et servicemindset er mange

At have et servicemindset kan godt betale sig, omend det kan være svært at måle.

Hvor meget, eller hvor højt et servicemindset man har kan ikke nødvendigvis sættes på formel. Det er jo netop derfor det er vigtigt at huske på at det er et mindset! Det er nemmere at måle om kundernes oplevelse af serviceniveauet er i top og om vi tager telefonen inden for den tid vi gerne vil tage den.

Gevinster ved at arbejde med sit eget eller en hel afdelings servicemindset er alligevel mange. Tag for eksempel bare gevinsterne ved at nedbryde siloer i organisationen, eller glæden ved at hjælpe hinanden. Og hvem vil ikke gerne have færre fejl i de daglige processer.

Træn dit servicemindset

At have et servicemindset kan trænes – men det kræver at du beslutter dig for det. Om det er dig selv, dit team eller en hel afdeling, så er det første sted at starte der hvor I spørger jer selv om: “Hvad vil jeg/vi være kendt for ved vores kolleger?”

Beslut dig for nogle små justeringer af dine vaner, så er du allerede i gang. Du kan f.eks. beslutte dig for at du en formiddag vil gå  hen til dine kolleger i stedet for blot at besvare deres mail. Derved opnår du en tættere relation og oftes også en hurtigere løsning på din eller din kollegas opgave.

Vurder om det er i dag du har overskud til at hjælpe en kollega med en opgave – fordi du selv har luft i kalenderen, eller tag fat i en af de opgaver som I bliver ved med at udskyde.

Er du nysgerrig på hvordan du kommer i gang med at arbejde med et servicemindset, så kontakt Dan her:

Kontakt

Fremtidens kompetence

Sammen HK-Privat har vi udviklet deres univers omkring det at have et servicemindset som fremtidens vigtige kompetence.

Se mere her: https://www.hk.dk/omhk/sektor/hk-privat/fremtidens-kompetencer/service-mindset