Salgssparring med en ny sælger

Nutrimin producerer mineralblandinger til landbruget. Professionelle rådgivere hjælper kunderne med at finde den optimale løsning, tilpasset kundens individuelle behov. Nutrimin er kendt på markedet for at producere og levere mineralblandinger til kvæg og svin samt koncentrater og specialfoder til smågrise.

Udfordringen

Nutrimin har med succes, tidligere gennemført et salgstræningsforløb med Sales Diversity Lab. Med ansættelse af en ny sælger, blev det klart for salgschef Thomas Eriksen, at den nye sælger hurtigt skulle bringes op på niveau med de andre sælgere.

Og ikke mindst fordi, den nye sælger var rekrutteret uden forudgående kendskab til jobbet som sælger og uden en sælgers værktøjskasse. Denne værkstøjskasse skulle derfor skabes på relativt kort tid.

Nicolai Gitz Frydenlund: “Jeg kom med intet indgående kendskab til sælgerfaget, udover at have været en smule med på sidelinjen, når der var sælgere på besøg på gårdene. Derfor var det nødvendigt for mig at få noget salgstræning, for at blive klædt godt på til hvordan det skal gøres.”

Løsningen

I samarbejde med Nutrimin valgte vi, at lave et 1:1 træningsforløb med den nye sælger. Formålet med dette var, at give ham en introduktion til de mest basale salgsfagligheder, gøre ham fortrolig med rollen som sælger og derfra ligeså stille udvide værktøjskassen med konkrete salgsmetoder.

Sælgeren mødtes løbende med Dan til 1:1 sparringer over 3 måneder, hvor vi tog udgangspunkt i sælgerens konkrete hverdags udfordringer. Disse udfordringer blev der både talt muligeløsninger på, samt der blve koblet relevante teorier og metoder på. Disse metoder fik sælgeren så til opgave at afprøve inden næste 1:1 møde.

Se hvad sælgeren Nicolai sagde om forløbet

Nicolai Gitz Frydenlund.

“Jeg kom med intet indgående kendskab til sælgerfaget, udover at have været en smule med på sidelinjen, når der var sælgere på besøg på gårdene. Derfor var det nødvendigt for mig at få noget salgstræning, for at blive klædt godt på til hvordan det skal gøres. Samt at have sparringen og lære de basale tricks inden for salg.

Det bedste ved dette forløb har været at have en som Dan at kunne ringe til og få nogle gode råd, og noget moralsk opbakning, når tingene ikke har været de fedeste. Det har også været godt at have en til lige at give mig det sidste skub bagi, så jeg har turdet at springe ud på det lidt dybe åbne hav – salgshavet….

Personligt vil jeg sige at jeg har lært mig selv at springe lidt ud af min komfortzone. Jeg tænker det som om det er lidt ligesom at tage et faldskærmsudspring – Det er mega skræmmende, grænseoverskridende og nervepirrende i det man springer ud, men når det hele er overstået og man ser tilbage på det, er det en ret fed følelse at have i kroppen, over at man faktisk gjorde det og kan tage det med i rygsækken.

Jeg vil anbefale andre at bruge Dan til 1:1 sparring, fordi Dan først og fremmest er en rigtig flink og rar gut, der både er fagligt dygtig og kompetent, men også kan gøre det til en hyggelig og god oplevelse at skulle ind i sælgerfaget.

Han kommer altid med nogle gode og forståelige forklaringer til hvordan tingene hænger sammen og hvordan teorierne kan bruges i praksis. Samtidig er det i et let forståeligt sprog, som jeg tror mange andre vil kunne få noget ud af, hvis de altså også selv har lyst og mod til at springe ud af deres egen komfortzone en gang imellem.

Jeg synes det har været en rigtig god og givende oplevelse for mig, både at møde Dan og blive klædt bedre på til at kunne blive en bedre sælger.”

Gratis e-bog
De seks tilgange til salg

Download vores populære e-bog, der taler ind i de seks tilgange til salg og klæder dig godt på til dit næste salg.

Skrevet af
Nicolai Jaques Sørensen
Direktør, Sales Diversity Lab
Book et uforpligtende møde

Skriv til os herunder – så kontakter vi dig

"*" indikerer påkrævede felter