Træning i salgstræning

Klaus Bach Jensen er international franchise- og retailmanager i DK Company, som er en af Europas førende leverandører af mode og livsstilsprodukter til både mænd og kvinder. Virksomheden har flere forskellige kendte tøjbrands som fx Blend, BON’A’PARTE, b.young, Cream, InWear og mange flere.

Udfordringen

Klaus havde et ønske om at gennemføre systematisk kompetenceudvikling indenfor salg i Danmark og Norge. Målgruppen var stor (+150 medarbejdere, +30 ledere) og budgettet var begrænset, så undervisningen – og dermed ansvaret – lå alene hos Klaus.

Løsningen

Opgaven for Slaes Diversity Lab var dels at færdigudvikle et træningsforløb, hvor nærmeste leder klædes på til at støtte udviklingen af medarbejderne, og dels at klæde Klaus på til opgaven gennem intensiv træning og undervisning. Så i bund og grund var det et spørgsmål om at træne træneren, så han kunne træne butikschefer og sælgere samt sætte et ledelsessystem op, så træningen hele tiden var fortløbende. Sales Diversity Lab sikrede høj kvalitet i undervisningen ved at udfordre alt fra at tage rummet til at formidle modeller og metoder. Derudover bistod vi i udarbejdelsen af træningsøvelserne mellem modulerne, som uddannelsen var bygget op af.

Læs Klaus’ egen oplevelse med forløbet

Jeg har sjældent mødt en, der brænder SÅ meget for emnet salg som Nicolai. Han adskiller sig fra andre salgstrænere ved, at han har en ægte interesse for, hvilket udbytte min virksomhed får ud af samarbejdet. Og det, vi kommer frem til, skal være anvendeligt. Jeg vil i den grad anbefale andre virksomheder at samarbejde med Nicolai – især hvis du som virksomhed ved, at du rent faktisk vil have noget ud af samarbejdet.

Jeg har også fået masser af positiv feedback på det. Jeg har nok 100 mails fra medarbejdere, som begejstret taler om, hvor godt og fagligt stærkt det har været. Personligt har jeg fået et kick ud af at arbejde sammen med Nicolai om salgscoachinguddannelsen: Jeg synes virkelig, det har været fedt. Og jeg har udviklet mig enormt meget af det ift., når jeg skal lære noget fra mig – og formidle noget videre.

Jeg plejer ikke at skulle gå til eksamen, når jeg underviser andre – men det skulle jeg satme hos Nicolai: Han sikrede sig altid, at det materiale, jeg skulle videreformidle i organisationen, blev formidlet med den rette intensitet, kærlighed og ‘omfangsrighed’.

Han ville være sikker på, at tingene ikke bare kom videre i en slap udgave af det, han havde brugt lang tid på at finde frem til. Det er også en af grundene til, at vi bruger ham. For hvis ikke han havde været så ærekær omkring selve slutproduktet – målt på dét, slutbrugeren får ud af det – havde han jo blot været endnu en konsulent, som havde forsøgt at sælge DK Company et eller andet.

Nicolai har også uvurderlig stor erfaring med at stykke tingene sammen i praksis – så det fx hverken bliver for langt eller for kort. Det er afgørende for mig at vide, hvor lang tid en case, øvelse eller opgave tager at udføre. Og havde jeg stået med det alene, havde jeg ikke haft en anelse om, hvor lang tid jeg havde materiale til, hvor lang tid det ville tage at komme igennem.

I modsætning til mange andre konsulenter, som arbejder med coaching, så er Nicolai faktisk uddannet i det. Hér er han en vagthund. Når vi salgscoacher, så coacher vi på værktøjerne – aldrig på personen. Han er en uhyggeligt engageret driver – ift. at hjælpe med at finde det rette værktøj til i praksis at føre tingene ud i livet. Også når han er smuttet.

Så selv om han ikke har ansvaret for slutproduktet – løfter han af sig selv ansvaret for, at vi ikke står tilbage med fornemmelsen af bare at have været trukket gennem endnu et kursus.

Nicolai stillede det vigtige spørgsmål: ”Hvordan får vi alle medarbejderne (som er involveret i denne salgscoaching) til at interessere sig for coachingen og øvelserne – både de to-tre dage, selve forløbet varer, og i ugerne og månederne bagefter?” Og netop dét satte han sig for at løse sammen med os.

Gratis e-bog
De seks tilgange til salg

Download vores populære e-bog, der taler ind i de seks tilgange til salg og klæder dig godt på til dit næste salg.

Skrevet af
Nicolai Jaques Sørensen
Direktør, Sales Diversity Lab
Book et uforpligtende møde

Skriv til os herunder – så kontakter vi dig

"*" indikerer påkrævede felter