Bakken Bears – Udvikling af kommercielle kompetencer

Hos Bakken Bears, er træning dog ikke alene for spillerne, men også for den kommercielle del af organisationen. Vi startede ud med at etablere et fælles sprog, hvorefter der blev sat fokus på udvikling af de individuelle styrker. I dag er SDL fortsat en del af trænerstaben – vel at mærke indenfor den kommercielle og ikke den sportslige udvikling.

Udfordringen:

Udfordringen for den kommercielle organisation i Bakken Bears var paradoksalt nok deres egen enorme udvikling. Efter at have arbejdet dedikeret med professionalisering af de kommercielle aktiviteter så det ud som om udviklingskurven var ved at flade ud. Og sådan noget bliver ikke forbigået i stilhed i en organisation der konstant knokler for at være i toppen (også af bakset ligaen).

Derfor var der behov for nye perspektiver og nye værktøjer. Herunder kan du se, hvad den kommercielle direktør i Bakken Bears, Mathias Kehlet siger forud for samarbejdet med Sales Diversity Lab:

”Når det kommer til salg, er der mange faktorer, som spiller ind – en sælger skal træne, dygtiggøre sig og hele tiden udvikle sig. Som leder for en salgsorganisation kommer man hurtigt til at tage afsæt i sine egne erfaringer og teorier – det kan mange gange være rigtig fint, men at tage afsæt i gennemarbejdet salgsteori og sammen som organisation få et fælles sprog indenfor salg er et godt supplement.”

Løsningen:

Vi aftalte at starte udviklingsprocessen med 2-dages ultra-intensivt salgskursus, hvor planen var at komme godt rundt i alle de fire vigtigste traditioner i salg, der benytter hver sine metoder gennem salgsprocessen. Derpå fulgte individuel træning.

Virkeligheden viste sig dog at være lidt anderledes end først antaget. Dedikationen og en enorm ivrighed for at lære kombineret med et ønske om at operationalisere den kommercielle strategi betød, at der blev gjort plads til nødvendige, men uforudsete dialoger.

Det resulter, at vi efter de to første dage gennemførte yderligere to enkeltstående dage, så vi havde mulighed for at arbejde mere i dybden med emnerne og ikke mindst sikre den kollektive forståelse og det fælles sprog.

Derefter blev den individuelle proces iværksat, hvor vi havde fokus på alt fra overordnet struktur og tidsplanlægning til konkrete kundemøder, der enten skulle forberedes, eller hvor vi skulle finde en naturlig måde at drive salget fremad.

Resultatet:

Hvad er der kommet ud af det?

”Som salgsorganisation har vi nu fået et fælles sprog, som danner grobund for vores snakke. Vi har lært at have fokus det rigtige sted og fået konkrete teorier og modeller, som sikrer træning og udvikling. Når der spares med sælgerne, kan der nu tages afsæt i den fælles teori og det fælles sprog, som er skabt i dette forløb. Det sikrer en rød tråd i salgsafdelingen, og det sikrer, at vi hele tiden holder øjnene på bolden.”

Mathias Kehlet
Kommerciel Direktør
Bakken Bears

Den systematiske træning er ikke kun nødvendig for spillerne, men for alle i Bakken Bears. Her kan du se, hvilken rolle Nicolai fra Sales Diversity Lab (fortsat) spiller i Bakken Bears.

Mathias Kehler, Kommerciel Direktør fortæller om forløbet
Gratis e-bog
De seks tilgange til salg

Download vores populære e-bog, der taler ind i de seks tilgange til salg og klæder dig godt på til dit næste salg.

Skrevet af
Nicolai Jaques Sørensen
Direktør, Sales Diversity Lab
Book et uforpligtende møde

Skriv til os herunder – så kontakter vi dig

"*" indikerer påkrævede felter