Bør salgslederen ikke være den bedste til at træne sælgerne?

Nicolai Jaques Sørensen

Jeg vil gå lige til stålet og svare på spørgsmålet i overskriften. Og svaret er nej. Din rolle som salgsleder er en helt anden. Du er leder, ikke træner. Det kan godt virke som noget af en mavepumper for nogle salgschefer, men bare rolig. Det er en god nyhed, som gør dig i stand til at fokusere på, hvad du er bedst til, mens dine sælgere får mulighed på at rette fokus mod dem selv og deres indsatser.

Det er vigtigt at huske dette, før du går i gang med salgskurser, salgstræning og andre aktiviteter, der skal forbedre indsatser og resultater blandt dine sælgere. Som salgsleder skal du nemlig være med til at gøre dine sælgere dygtigere inden for deres egne rammer.

En hær af kloner vinder ingen krige

Det er en udbredt misforståelse, at salgschefen er bedre til salg end sælgerne – og at de blot skal efterligne chefens snedige salgstricks for at få succes. For hvad er resultatet af denne tankegang? Du ender bare med et salgskorps bestående af dårlige kopier af dig selv. Dit mål skal tværtimod være at skabe originalitet. Og det vil sige, at hver enkelt sælger skal trænes op til at blive den bedste udgave af sig selv som sælger.

Nyt resultat: Du får flere dygtige sælgere at råde over samt større spændvidde – fordi forskellige personligheder og individuelle kompetencer i din salgsstyrke nu forvandles til ét stærkt våben, der kan vinde krigen på markedsfronten. Hver gang markedet ændrer sig, kan du hurtigt og fleksibelt omstille salgsafdelingen til at matche det.

Stå stærkest muligt i din egen rolle som salgsleder

Én af dine udfordringer som salgsleder er, at salg kræver psykologisk indsigt, salgsfærdigheder og forretningsforståelse, mens salgstræning også trækker på evnen til at formidle denne viden til andre – både på det taktiske og operationelle niveau.

Salgstræning af dine sælgere hjælper jeg dig med – så du kan stå stærkest muligt i rollen som salgsleder. Støt, hjælp og test sælgerne, så de flytter sig. Sørg for at udfordre dem ift. de nye værktøjer og måder at tænke salg på. Min tilgang virker – bl.a. fordi den ikke gør alt det sædvanlige.

Du bliver altafgørende for, at sælgerne bruger metoderne med maksimal effekt. Dén rolle klæder jeg dig også på til.

Gratis e-bog
De seks tilgange til salg

Download vores populære e-bog, der taler ind i de seks tilgange til salg og klæder dig godt på til dit næste salg.

Skrevet af
Nicolai Jaques Sørensen
Direktør, Sales Diversity Lab
Book et uforpligtende møde

Skriv til os herunder – så kontakter vi dig

"*" indikerer påkrævede felter