Online møder - vejen til fortsat at møde kunderne (selvom vi ikke må forsamles)

Dan Brandt

Mon ikke du også  er blevet endnu mere komfortabel med at afholde online møder? Ellers så er jeg sikker på du snart bliver det, for online kundemøder er kommet for at blive.

Havde det været for et par år siden, du sagde til din chef, at du havde holdt 3 online kundemøder på en dag, var du med garanti blevet sparket afsted på landevejen. Du var blevet bedt om at tage ud og møde kunderne: Og din chef ville måske alligevel ikke have troet på dig – for der er da ingen kunder, der vil mødes online.

Jeg behøver ikke nævne COVID-19 og den nye normale…..men nu har jeg jo gjort det alligevel.

COVID-19 har sat STRØM til os alle sammen, og vi er alt andet lige blevet meget mere digitale og online. Også i vores møder med eksterne kunder og eksterne partnere. Og ja, det virker faktisk!

En af de ting vi selv oplever stor værdi i, som vores kunder oplever og som vi træner vores kunder i, er “HEJ MED DIG MØDER”.

“Hej med dig møder” – er online kaffemøder, hvor du tager ansvar for at booke din potentielle kunde til en uforpligtende snak. Og NEJ DU SKAL IKKE SÆLGE  på dette møde. Du skal det vi traditionelt kalder “bare mødes og opbygge den gode relation”. For det vil de fleste af os gerne – vi mennesker er nemlig naturligt nysgerrige på andre mennesker. Især hvis vi også selv får lov at fortælle om noget der ligger os på sinde.

Kunsten med at få disse møder i kalenderen er, at skabe tillid til at I skal blot mødes og være nysgerrig på hinanden – så overvej om du ikke direkte skal fortælle, at det er det I skal. Og når det så er sagt, så ved du også godt hvornår du kan tillade dig at sige sætningen ” Lad os mødes og være nysgerrig på hinanden, og så må vi se om det danner grundlag for et videre samarbejde”

Opskriften på et godt “Hej med dig møde” kan se sådan ud:

 1. Book under en time i kalenderen – men husk at der skal være tid nok til at I begge kan fortælle om jeres situation og det I oplever
 2. Skriv i indkaldelsen, at du har kaffe og kage klar, og du håber den anden også har det
 3. Lav aftalen uformel og sig, at der skal være plads til at den kan flyttes, hvis der kommer et andet vigtigere møde ind i kalenderen – og hvis det sker, så tag ansvar for at finde en ny tid og få den i kalenderen
 4. Vær uformel på mødet – det er ikke en præsentation men et kaffemøde
 5. Lyt aktivt og nysgerrigt – lad den anden tale ud og spørg nysgerrigt ind (det giver din samtalepartner værdi og en god oplevelse af dig)
 6. Gør evt. noter og vend tilbage til dem undervejs
 7. Glem dig selv et øjeblik – specielt hvis du ikke får den taletid du gerne ville have haft. Den kommer bare næste gang i mødes
 8. Gør dig klart, hvad du gerne vil formidle. Sig det så I ikke glemmer det
 9. Afslut mødet hvis der ikke er mere at tale om – også selv om der kun er gået 20 minutter af den bookede tid
 10. Aftal om I skal tale videre, eller lav en opsamling på det I har været omkring, hvis der er konkrete handlinger kommet ud af mødet
 11. Afslut altid med hvad du syntes var spændende at høre om fra den anden. Eksempelvis “Tak for mødet. Det var mega spændende at høre din fortælling om hvordan du har håndteret hjemsendte kolleger….”

 

Efter mødet er det god stil at sende en “tak for mødet mail”. Her har du mulighed for at sende links til noget af det I har talt om, eller noget du efterfølgende er kommet i tanke om. Og skal I mødes igen – så få booket den nye aftale.

Held og lykke med dine “Hej med dig møder” – og vil du høre mere så kontakt os her https://salesdiversitylab.com/kontakt/